torsdag 12. november 2009

Knytebukse *gave* / Playsuit *gift*




En knytebukse i en herlig fargekombinasjon, blå velour med oransje ribb til applikasjon og kantebånd.


Buksa har sleng i beina og dermed litt kul 70-talls-stil. Den har fått knapper i skrittet slik at det er enkelt å skifte bleier.

Stoff: Blå velour fra Buttinette (fransk nettbutikk) Her fikk jeg også prymknappene som er brukt

Mønster: Eget, etter inspirasjon av Gynther
Størrelse: 80-86 (12-18m)


Size: 80-86 centilong/12-18months           

onsdag 11. november 2009

Genser "Pingvinenes marsj" *solgt*

Har du lyst til at disse pingvinene skal "marsjere" hjem til deg?

Det er nesten første gang jeg har sydd et plagg som ligner såpass mye på et tidligere. Jeg har sydd en mindre str til min sønn med brune kanter. Men jeg syntes det pingvinstoffet var så snålt (i betydningen, FINT, for de som ikke kjenner til denne vanlige talemåten i Grenlandsdistriktet) og passet perfekt til en raglangenser. Så jeg brukte resten av stoffet til denne.


Stoff: Interlock og ribb og alt fra Stoff & Stil

Mønster: Endret Meedom

Størrelse: 122

Pris: 300 kroner*

*(+ porto fra Paris, eller hvis du kan vente litt så kan det sendes med en "kurer" til Norge og postes der)

Genser *solgt*

Guttegenser, eller egentlig en unisexgenser har nå blitt til, men siden mine barn har godt med klær for tiden har jeg bestemt meg for å selge denne.

Endelig torde jeg å bruke det herlige elefantstoffet fra Jofotex, jeg har gått forbi hylla og både gleda meg og kvia meg for å sette saksa i det - tenk om jeg hadde klippet og sydd heilt galt. Det er nå heldigvis sjelden det går så galt, og denne gangen gikk det heldigvis fint.

Jeg synes jo selv at brun er en herlig farge, og med disse fine retroelefantene er det et fantastisk barnestoff. Jeg har kombinert med rød velour både for varme farger og varm genser. Og for å skape litt liv og glede valgte jeg turkis ribb i hals og armer. Barn skal ha fargerike og friske klær mener jeg! Kanskje ikke så mange som er enige med meg her i Paris, for her går veldig mange barn rundt som små voksne, med klær det må være vanskelig å bevege seg i.

Stoff: Brun elefantinterlock fra Jofotex, rød velour fra Stoff og Stil og turkis ribb fra en liten butikk i Sandefjord.

Mønster: litt endret Meedom

Størrelse: 110

Pris: 300 kroner*

*(+ porto, fra Paris eller hvis det kan vente litt (1-3 uker) så kan det sendes med "kurer" til Norge (venter snart besøk fra Norge) og postes der.)

tirsdag 10. november 2009

Bestilling med utfordring

Førskolelæreren her i Paris syntes barna mine hadde fine og litt spesielle klær. Og etter å ha fått mange hyggelige kommentarer så dristet jeg meg til å si at hun kunne se alt på bloggen, som desverre ennå bare er på norsk, men bildene fikk tale for seg selv. Og i samme åndedrag fikk jeg slengt inn at det også går an å bestille. Håper ikke det føltes som noe press, men allerede neste dag hadde hun sett seg ut knytebuksa, og ønsket å bestille det til en gave til ei jente som fyller 1år.
Utfordringen hun ga meg var at hun ønsket knapper i beina for enkle bleieskift. OK, svarte jeg lett svettende, jeg skal prøve.
En annen utfordring var at dette var til ei jente med en mor som er "ordentlig fransk", les klassisk i stilen, og hun "hater" rosa. Jeg er ikke vant til å velge slik til mine, men gikk hjem og kikka over stoffforrådet og fant denne litt duse og rolige kombinasjonen i farger som jeg samtidig fikk laget feminint med hjerteapplikasjon (-er).




Så nå hadde jeg funnet farger, men hvor skulle jeg begynne og leite etter jerseyknapper? Jeg har ennå ikke sett en sybutikk når vi har vært rundt i Paris. Så jeg tydde til ordbok og internett og fant tilslutt en fransk nettbutikk . Når jeg først bestilte knapper kunne jeg ikke la være å bestille noe stoff, må jo finne ut litt om typer og navn, dessuten var det samme porto/eksped.avg. uansett. Lurte fælt på hva fleece av 100%bomull var, det var visst flanell. (brun)

Streva litt med fra kantebånd til stropper for Emerald var liksom så sulten, han ville stadig ta en jafs ribb med seg ned under stingplaten og tilslutt måtte jeg gi opp tvillingnåla og sy sikk-sakk. Derfor blei den ikke så perfekt jeg ønsket, men det synes neppe særlig godt i bruk.
Jeg elsker jo slengbukser og valgte det også her. Men da fikk jeg litt strev med å legge opp buksa, men fikk det nå til med noen små "juksemetoder".
Etter å ha ødelgt 6 jerseyknapper har jeg nå fått alle til å sitte godt nok fast. Og på riktig sted heldigvis, for jeg grua meg litt til det, og målte og merka til jeg var i god tro!

Førskolelæreren var fornøyd og jeg håper mottakeren også blir det!?

Stoff: Velour fra Fretex (ubrukt stoffstykke), grå med snev av lilla i seg. Lilla/plommefarget ribb fra S&S.

Mønster: eget med litt tips fra Gynther

Størrelse: 86

Pris: 47 Euro, noe prisavslag pga ikke heilt perfekte kantebånd-stropper.

mandag 9. november 2009

Bestilling: "noe lilla" *solgt*

Min kjære venninne ønsket seg noe i lilla til jenta si. Ellers fikk jeg "kunstnerisk frihet". Og slik endte det:


Jeg har tidligere sydd noe lignende, men med andre mønstre. Jeg synes dette lilla og gule elefantstoffet fra Stoff & stil er noe for seg selv. Gulfargen er kanskje litt skarp, men sammen med varm lilla velour blir det en frisk kombinasjon som ikke er heilt vanlig i butikkhyllene iallfall.

Jeg tenkte en liten stund på hva jeg skulle lage og inni mitt hode og på skissearket var det bittelitt annerledes. Jeg hadde tenkt å få til mer rynking midt på tunikaen, men det ville seg ikke heilt. Veit ikke heilt hvor det glapp annet enn at det ikke blei heilt etter skissen min. Her må det "forskes" litt mer for å finne det perfekte. Så her blir det rabatt hvis ho likevel er interessert ellers får den bo her sammen med andre elefanter.

Jeg har også her krangla litt med huskylocken min, den liker ikke ribb som kantebånd, den tygger og gnager og forskyver laga mer enn jeg synes er greit så her har vi sydd på nytt noen ganger.

Passformen er bra, testet på jevnaldrende jente som for en gangs skyld syntes det var litt stas å prøve. Det var visst kjekt når ho visste hvem som skulle ha den!
Det er en kjekk kombinasjon med jersey og velour i kjole-tunikaen og en lun velourtights. Jeg er fornøyd med den fine kontrasten den mørke, litt brent, oransjefargen på kanter og applikasjon gir. Og blomsten måtte få en lilla vintageknapp fra Fretex for å bøte litt på at jeg er inne i en periode med mye nye og myke stoffer.
Ermene har ekstra vidde som er tøylet ved hjelp av strikktråd og ribb-kantebånd. En fin liten detalj, som gjør kjole-tunikaen litt fin samtidig som den er hverdagslig.

Og nå jeg fikk til merkelappen rett i sidesømmen ,slik jeg har sett hos Heilt Spesiell og andre bloggere, jippi! Øvelse gjør mester sier man, så jeg bretter opp armene og prøver igjen!

Stoff: alt fra S&S

Mønster: eget

Størrelse: 92-98

Genser *egen*

Jeg hadde lovet min eldste og sy en genser til han av det deilige pingvinstoffet fra S&S.

Jeg hadde lyst til å prøve noe annet enn ribb i alle "ender" og etter litt surfing på andre blogger blei jeg inspirert og "undervist" av Kokalal til å lage elastiske kantebånd av ribb. Men fy søren hvor mye mer tidkrevende og pirkete det var enn å bruke ribbkanter! Nå har jeg jo ikke en sånn flott coversømmaskin, (men må innrømme at det drømmer jeg litt om å ha)......, så her er det nålet, presset, nålet og sydd innimellom. Og resultatet blei ganske "brukanes".  Sliter litt med å få endene til å møtes heilt perfekt og min ellers gode venn ,huskylocken, krangler veldig når det blir sånne tjukke kanter - den gnager og syr ujamt i tillegg til å forskyve lagene. Irriterende når en legger såpass mye arbeid i pene elastiske kanter.
Inspirert av Heilt spesiell ville jeg prøve å sy merkelappen inn i sidesømmen, noe som heller ikke blei heilt vellykka - en smule skeivt og med "kinesisk lesemåte", fra høyre til venstre. Men siden den blir værende i familien så får det være det samme.

Noen som har noen erfaringer med det samme? Jeg ønsker veldig gjerne gode stalltips!?




Stoff: Alt fra Stoff og Stil

Mønster: Justert Meedom (str 92)

Størrelse: 104/110