fredag 23. mars 2012

Vårfrisk kjole



Ei venninne bestilte for en tid tilbake en kjole hun skulle gi i gave, men da jeg først sydde denne så syntes jeg den blei så stor at jeg sydde en til slik at hun kunne velge den hun trudde ville passe best.

Denne er da til overs og kanskje er det noen andre som kunne tenke seg en skikkelig vår-/sommerkjole til jenta?

Jeg har merka den med str 86-92, men den er stor i størrelsen. (Min slanke 6 åring kunne hatt den som tunika/vest, så det er altså en modell som kan brukes lenge.)

Blomstrete grønt stoff er kjøpt på tradera og gult med retroblomster er fra Stoff & Stil.

Kr 300,- (+ evt. porto)  Denne kjolen er gitt bort


lørdag 17. mars 2012

TIL SALGS, lappetepper, luer og smekker

Vårmarkedet på Tou Scene er vel overstått. Som min/vår kjære Namaste sier så er det jo fantastisk at man kan "tjene" noen kroner på hobbyen sin, men rik blir man neppe. Med min "stoffhandlemani" kommer jeg neppe noen gang til å gå i null engang;-)

Jeg legger ut noe av det som blei til overs til salg her hvis noen skulle være interessert?
Størrelse og pris står under hvert enkelt bilde;

Multifarget stort vognteppe eller leketeppe
67x59cm
Baksiden er av ceriserosa fleece med lysrosa hjerter
Kr 300,- (+ evt. porto)

Stort babyteppe i rosa, rød og lilla, passer f.eks som teppe i ei barneseng
92x65cm
Baksiden er av tykk lys rosa fleece
kr 350,- (+ evt. porto)

Grønt og gult bredt vognteppe eller lite leiketeppe.
Str 61x61cm
Baksiden er av grønn fleece
Kr 300,- (+ evt. porto)


Teppene hengt på snora en gråværsdag


Baksida av teppene


Luer kr 130,-
Gul med kjøretøy og fleecefor er str 2-4 år *solgt*

Indianerlue er str 2-4 år *Gitt bort*

Rosa med kjøretøy er str voksen (56cm) *solgt*

Smekker kr. 90,- for en og 150,- for to smekker
En størrelse passer alle - de har fått lange snorer

Pippi-smekke med turkis frotté bak, eller foran om du vil. *Solgt*

"Mus i racerbil"-smekke med turkis frotté *Gitt bort*
Forsiden
 *Solgt* / *Gitt bort*

Baksiden

Enkle smekker med kantebånd
En størrelse
En for 90kr og to for 150kr
Blå med bil *byttet*
Oransje/brun blomst *solgt*


Smekke med blomstrete kant er gitt bort
Smekke med grønn/gul kant er i eget bruk
Smekke med turkis kant er solgt

Smekke med oransje kant er fortsatt til salgs
for 90,-




fredag 16. mars 2012

Namaste - den gode!

Jeg er så heldig å ha en venn som er like stoff-gæren som meg, og når vi er sammen en sjelden gang så prater vi ustanselig, mye om retroskatter, om kreative planer og ønsker, og egentlig det meste mellom himmel og jord.

Jeg er så glad for at jeg har fått møte dette fantastiske mennesket 3 ganger og at vi prates/skrives litt oftere. For de som ikke kjenner henne vil jeg varmt anbefale bloggen hennes Kreativ Impulsiv.
Der er det så mye fint å se på og la seg inspirere av. Jeg digger den dama fordi ho er ei kjempeflott dame på alle måter, og ikke bare fordi ho "kjøper meg" med flotte ting hver eneste gang vi treffes;-)


Sist hun var på besøk for ca 14 dager siden hadde ho med et lass med stoffbiter til meg og hekla blomster som jeg hadde spurt om, og overraskende og gavmild som hun er så er jeg nå en lykkelig eier av verdens fineste nålepute!

Men ikke nok med det, for i posten, en liten stund etter, fikk jeg disse fantastiske retrofrottébitene! Det er nok til å lage 2 smekker av hver trur jeg. Lillegull skal nå få landets fineste smekker av skikkelig retrofrotté og ikke bare fra de retro håndklærne jeg har. Se så flotte stoffer!

Jeg sitter ofte med en følelse at nå fikk jeg og fikk jeg, men hva fikk jeg gitt igjen? Føler meg bittelitt skyldig ene og alene fordi Namaste er så utrolig sjenerøs og gavmild. Men denne gangen fikk ho iallfall med seg noen fine stoffbiter hjem, og jeg har klippa til lua som ho selv har valgt stoff til. Så nå gleder jeg med bare til neste gang vi treffes! Jeg og lillegull må nok snart sette oss på bussen for å besøke "den harliga jentå" på andre sida av fjorden!

Jeg gleder meg til å lage lua som ho skal få og å lage de lekreste, smekreste smekkene av disse frottéstoffene. Bare jeg snart blir ferdig å rydde loftet der sysakene og alt annet rot befinner seg.....

søndag 4. mars 2012

Vårmarked på Tou Scene 11.mars med bl.a smekker

Søndag 11 mars er det vårmarked på Tou scene fra kl 12-16.

Hyggelig om du kommer dit og gjerne slår av en liten prat med meg!
Like, men likevel ganske ulike smekker. Noen har fått kjøpeskråbånd, mens andre er heilt spesielle med egne skråbånd av retrostoff.



Dette er smekke nr to, og siste, av det lille frottehånkledet jeg hadde vært så heldig å få tak i på Fretex for leeeeenge siden. Dette er jeg så glad i at den må bli til lillegull!

Bestilling og ny utfordring

Dongeribukse med ribb i ben og i livet.
Husker ikke hvor stoffene kommer fra.
Str 122-128
Kr 399,-

Myk og god bukse i mørk blå bomullschambray, pyntet med heklete roser jeg har fått av Namaste
Fin liten detalj på en bukse jeg ikke ønsket nokså rein i designet.




Buksa er sydd etter inspirasjon fra en vid og mjuk bukse jeg selv har.
Jeg sydde inn mange rader med tynn strikk i sidene, og en litt tjukkere strikk i linninga.

Jeg fikk en bestilling på gode bukser til ei jente på 7 år. Det skulle gjerne være bred og mjuk ribb i livet. Jeg fikk jentas mål og tegnet to forskjellige buksemodeller.

Dette var litt spennende fordi jeg ikke har sydd til så store jenter før. Antakelig er ikke retrostoff høyest på ønskelista, og det bør vel helst ikke bli for barnslig. Mora ga meg et hint om at mottaker var mer glad i blå enn rosa, og at lilla var ok.

Da jeg var ferdig var jeg rimelig godt fornøyd, men jeg var veldig spent når jeg leverte dem fra meg. Heldigvis falt buksene i smak hos datteren, og ikke bare hos mora. Herlig!


Jeg blei godt fornøyd med lommedetaljene på denne, jeg har laget lignende lommer tidligere, men uten coverproens fine pyntesøm. Denne gangen var vi også gode venner og det gikk greit uten noe tull og irritasjon.

Mora var iallfall så fornøyd at hun bestilte 2 bukser til, litt større, når jeg hadde anledning til det. Det er vel den beste tilbakemeldinga en kan få - og jeg blei nesten hoppende glad! (det er dog veldig sjelden jeg tar av for noe som helst).

Bred ribb i livet og anorakksnor som justeringsmulighet gjør den meget fleksibel.


Begge buksene har jeg laget med utgangspunkt i et mønster fra Gynther.
Stoffene er stort sett fra Stoff og Stil.

"Man tager hvad man haver" og bittelitt til

Marine og hvit body med elefanter fra S & S, luer med "fordontyg" fra Kameleont design og grønn velour fra Jofotex og gulpeklut av ubrukt frottehåndkle og vintage barneflanell-laken

Ei venninne og kollega fikk sitt tredje barn i januar og da vi reiste på barselbesøk en liten gjeng så ville jeg selvsagt ha med meg noe.

Jeg har fremdeles litt dårlig samvittighet for en barselgave jeg skulle sendt avgårde, men som "aldri" blir ferdig, eller har blitt refusert av meg fordi det ikke blir fint nok...
Men denne gang hadde jeg allerede laget noe jeg tenkte kunne passe.

Siden jeg tviler på om min kollega er like fargeglad som meg falt valget på denne litt mer klassiske guttefargen til minsten, men når det kom til de eldre brødrene så slo fargene så absolutt inn - ja, man tager hvad man haver.

Men jeg hadde sett en annen blogger, husker desverre ikke hvem, (kommenter dette gjerne hvis du kjenner det igjen slik at jeg kan få gitt deg rettmessig "kred."), lage noe lignende og det måtte jeg bare prøve selv.

Tykk og lang gulpeklut med "innsnevring" over skulder, forhåpentlig praktisk.
Gulpekluter har jeg mange varianter av, men ingen så tjukke som denne så dette tenkte jeg kunne være en nyttig ting å få. Jeg burde vel også sy noen til meg selv, for som vanlig var jeg enten treig med å få fram kluten, eller den var litt for smal ,så her sitter jeg og lukter litt surt...