søndag 20. mai 2012

Hekkans Hekkel besøker Rockefår

Permisjonstida er "brått" over i slutten av denne uka og det var på høy tid å gjøre noe jeg hadde tenkt på en stund.
Iallfall siden Kristin med bloggen Hekkans Hekkel kommenterte en smekke hun kunne tenke seg.

Hvorfor ikke treffes og overrekke smekken personlig! Tida gikk, men for ca en ukes tid siden kom hun på besøk til lunsj. Det var et kjempekoselig besøk. Alltid spennende å treffe nye mennesker og litt ekstra spennende når en arrangerer et besøk med en ganske fremmed.

Og jeg vil si det var et meget vellykket treff, ho var ei "knakanes" kjekk dame som jeg veldig gjerne treffer igjen. Spennende og veldig gøy å prate med denne dama.
Håper vi kan få til flere treff selv om jobben krever mye mer av min tid fra nå.
Her var det så kaldt og vått på nasjonaldagen at "Mellomgull" fikk pynte strikkelua med den flotte 17.mai blomsten

Gjett om jeg fikk en flott gave av Kristin da, en perfekt Hekkans Hekkel sau og ingen ringere enn en morsom Timmy. Og ikke nok med det, jeg fikk to søte 17.mai blomster. Perfekt pynt til meg og Mellomgull.

Er du nysgjerrig på hvilken smekke Kristin hadde ønsket seg og hvilke små ekstragaver jeg hadde til henne så kan du ta en titt her hos Hekkans Hekkel - Kristin

fredag 11. mai 2012

Gutteklær(?) til minstejenta

Med en jente på 5 år hjemme og en mormor og tante som følger opp rosa"hysteriet" så får mora såpass overdose at minsten må ha litt etter min mening unisexklær.

Men de fleste andre ser ut til å automatisk anta at det er en gutt som sitter i vogna med grønt og gult. Kanskje var det togmotivet som var utslagsgivende.

Idag var lillegull med meg til sentrum for å representere anestesisjukepleierne på NSF arrangementet i forbindelse med den internasjonale sykepleierdagen og markering av NSF´s 100års historie. Hun blei konsekvent omtalt som "han" av andre som så grønn og gul lue (testlue, grønn velour og gul/grønn tog, aldri blogget) og brun jakke av "luksusfleece" som jeg sydde til henne da hun var ca 2mnd. (denne hadde skikkelig lang brukstid). 
Luksusfleece (teppe fra Kid) og interlock fra JNY design str 56, 50-68 i praksis.

Men skal man være med og representere anestesisjukepleiere må man ha på seg noe med grønt, må vite!

Buksa sett bakfra


Knytebukse: stripet velour og grønn interlock fra Jofotex
Body av togmønstret interlock fra Jofotex
Egne mønster

   Denne knytebuksa rakk aldri å bli med på fagkongressen i Oslo i slutten av april - rakk ikke å bli heilt ferdig. Testa ut en litt annen type modell enn jeg tidligere tegnet, her i to hele stykker med en kile i skrittet. Slipper da risikoen for at stoffet forskyver seg og stripene ikke møtes på midten foran, men det gikk over all forventning å få stripene til å møtes i sida.



Jeg synes dette er fine klær til ei lita jente jeg - fargene er jo så absolutt unisex.

Ville du brukt slikt på ei lita jente?

onsdag 9. mai 2012

Dukkeseng og sengeklær



Jenta mi fikk arve min tantes dukkeseng, og det som er ekstra kjekt er at det er min farfar som har laget den.

Jeg syntes likevel jeg kunne pynte den litt med lys lilla maling - blandet ut malingsrester fra jeg malte våre arvede soveromsmøbler og fikk en fin lys lilla som jentungen synes var kjempefin.

Dukker og kosedyr må ha noe under og over seg også.

Jeg lagde madrass av en vuggemadrass fra ei vugge som ikke lenger fungerte som før (også laget av min farfar og brukt av min søster og min mellomste).

Laget så et formsydd laken av en flanellbleie eller babylaken som ikke lenger var i bruk.

Dyner og puter er laget av et gammelt hvitt laken og en gammel og tynn dundynes dun har nå fått nytt liv i dukkesengeklær og en stor pute jeg viser seinere.

Og så var det putetrekk og dynetrekk, i farger som ungene selv har bestemt.

<><>
<> </>
</></> <><>
</></>
Den første dyna jeg sydde blei liten og veldig kompakt så den fungerer bedre som pute i den store senga


Og får jeg lyst og mye tid så kan de kanskje få skiftesett en dag også. Da får vi enda flere ting å rydde på;-)

torsdag 3. mai 2012

Elefanter og smekker "in action"

Her er Lillegull ikledd den nye elefanttunikaen og ligger i dagsenga/leikegrinda på det fantastiske teppet jeg fikk av Namaste da jeg var der for noen uker siden.

Jeg har visst litt av hvert ublogget derfra, f.eks den store haugen med stoffer jeg hadde med hjem. Jeg trudde jo egentlig at denne gang var det jeg som skulle komme godt ut og dele mest, men der tok jeg visst skikkelig feil....



Flanellstoffet på baksida kommer fra Miss Iris som jeg var så heldig å få besøke på fjorårets sommerferie.

Sa du grøt?

Så se og kom igjen da, (lei nå!)

 En spisesmekke og en sikle-/gulpesmekke vist forfra og bakfra. Interlock med tog til siklesmekka/skjerfet er fra Jofotex.


Men disse spisesmekkene har jeg laga av frottéstoffer jeg har fått av Namaste, Kreativ - Impulsiv.