mandag 14. juni 2010

Sommertrøyer og forsøk på "shorts-vri".

Jeg hadde lyst til å lage noen lette trøyer/ t-skjorter til ungene mine. Her er resultatet av de to første. Gutten min tok sin i bruk med en gang og ønsket seg mange fler, så vi får se hva jeg får til etterhvert.Den gule syntes jeg blei litt slakk i halsen og ermene. På landskaps-trøya så brukte jeg litt mindre ribb til kanting og synes den blei litt bedre da.

Jeg har tidligere laget en favorittshorts til gutten min og ville lage noe lignende til jenta. Jeg ville da lage en som matchet elefantkjolen fra ifjor som har blitt litt kort, (midt på sommeren er det forhåpentligvis for varmt for tights).


Men for å gjøre det litt mer komplisert for meg selv så måtte jeg jo endre litt, en ny utfordring måtte jeg jo prøve på..... Jeg ønsket meg en skikkelig retroshorts med en stripe heilt opp..... men hvordan skulle jeg få til dette. Jeg bestemte meg for å bare prøve noe. Jeg kantet benkantene først og lot det ligge en lang remse løs fra forstykket når jeg sydde sammen foran og bak og deretter presse, brette og sy fast i siden til slutt. Dette blei langt fra perfekt så jeg bestemte meg for å prøve litt annerledes neste gang, men når klokka blei 03.45 på natta før vi reiste på en ukes ferie med gode venner i Provence så måtte jeg gi meg og ta med denne, ikke så flotte... Den fungerer jo greit som en shorts så lenge man ikke "går etter i sømmene". Og bruker jeg den under kjolen så må det et skarpt øye til for å se at den er første side-stripe-shorts-forsøk....

Nå har jeg imidlertid sett Heilt Spesiell sin flotte "hvordan sy" og trenger ikke tenke så det knaker neste gang. Så da blir det nok meget bedre!

Stoff; landskaps-interlock fra Jofotex, gul stretchfrotté fra Stof 2000 og oransje ribb fra Stoff & Stil til kanting av begge.
Lilla velour og gul ribb fra Stoff og Stil til shortsen.

Størrelse; gul ca 98-104, landskap ca 104-110, shorts ca 98-110

7 kommentarer:

 1. Flotte sommer topper!!! Må få se hvordan det går med shortsen........

  SvarSlett
 2. Sommertoppene var råkule! Synes shortsen ser fin ut også jeg, men jeg vet hvordan det er når ikke ting blir helt som man har tenkt..

  SvarSlett
 3. Tusen takk for en veldig fin kommentar inne på 100 000-gi-bort´n min. Å holde en mer anonym profil i world-wide-web-verdenen og velge en hobbyblogg er en vel så smart løsning som andre ;). Jeg begynte litt sånn småanonymt - men er for uanonym som mennesketype - så det holdt ikke så lenge.

  SvarSlett
 4. Fantastiske trøyer;) Sorry men jeg må bare mase litt til, har du mottatt giveawayen din? hvis ikke lurer jeg på om jeg må purre litt på posten;) god sommer!!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Så artige de trøyene ble da!
  du, når det gjelder de tapetene på bloggen min så er de kjøpt på retrovilla.dk alle sammen (bortsett fra bil.tapeten, den er fra Ferm Living). Retrovilla er en utrolig kul nettbutikk som selger retrotapeter i alle farger og fasonger.. absolutt verdt et besøk!!

  SvarSlett
 6. Wow!!!
  Skikkelig imponert av alt det flotta du lage! Glede meg te å følga med videre på ka du klare å trylla ut av symaskinen din :o)

  SvarSlett
 7. Så herlige singletter-skjønt stoff på den gule!

  Kun plastikknapper på KAM pressa.
  Prymtang og prym knapper på de andre.

  SvarSlett

Kjempehyggelig hvis du vil legge igjen en kommentar.