mandag 24. oktober 2011

Retrobaby og storesøster med retro leker

For en liten stund siden reiste jentene i familien på miniferie til mine foreldre på østlandet. Guttene måtte vente til helgen etter/høstferien.
Min store hobby "hjemme-hjemme" er å rote litt på loftet, for der finner jeg alltid noe som vekker minner eller som jeg av ulike grunner vil ha. Mamma og pappa har heldigvis vanskelig for å kaste. Men plass i bilen hadde vi ikke, ei heller her hjemme. Så det får komme bilder av dette når vi engang får flytta og forhåpentlig har meget bedre plass...

Som sagt så har mine foreldre kasta svært lite oppigjennom og det nyter jo mine barn godt av. De har derfor masse leiker etter meg og min søster når de kommer på besøk. Kanskje er det litt ekstra stas å leike med de samme leikene som mamma og tante har lekt med.

Her får storesøster lov til å ta en liten tur med lillesøster i min søsters gamle dukkevogn. Lillesøster er iført vintageklær fra min barndom. Myk og god frotté sparkebukse, smal modell og min gamle slå-om-bluse med blonder. 
Storesøster har mer "moderne" retroklær fra Moonkids - jeg digger disse klærne som jeg kjøpte før jeg visste jeg kunne sy selv. Jeg bare nyter det så lenge jeg kan være med å påvirke hvilke klær de skal ha på - ikke så ofte det går med storesøster lenger... og iallfall ikke med storebror.


Min dukkevogn var desverre så sliten at jeg kastet den når vi var hjemme nå. Men den var godt brukt, for min far reddet den fra søppelhaugen da han kjørte søppel - lærerferiene hans blei brukt til forskjellige transportjobber. Dukkevogna fra dynga fikset han opp og jeg var visst godt fornøyd med den heilt til søstra fikk en flunkende ny... Nå synes jeg det er fint å tenke på at både dukkevogna mi og min første sykkel var et resultat av at min far så mulighetene i det andre hadde kasta. Kanskje det er derfor jeg er blitt som jeg er blitt - søstra mi ser ikke  nytten eller "gleden" i de gamle tinga.

9 kommentarer:

 1. Så søte klær+ søte barn!!!!

  SvarSlett
 2. Så herlige retro barn!
  Jeg har også foreldre som har gjemt masse klær og ting fra vår barndom, så jentene mine har vært kledd i mine gamle sparkebukser også:)

  SvarSlett
 3. Søte barn!! Er gøy med retro :)

  SvarSlett
 4. Så kjekt at foreldrene dine har vært flinke å spare på kjekke klær og leker! Jeg er SÅ enig med deg i innlegget under.. Hallo Kitty??! Det skal vertfall IKKE jeg kjøpe til tanteengelen!!

  Ja både alværsjakker og støvler blir nok ofte brukt framover. Fobien min og ikke minst vestlandsværet har innhentet virkeligheten for meg..;) Jeg bor jo ikke i NY selv om jeg elsker både gull og glitter og stæsj...!

  SvarSlett
 5. Deilige retrobarn!! Svigermor har også vært flink til å ta vare på en del av de gamle klærne og lekene, heldigvis. Dessverre ble en del av mine egne barneklær angrepet av mus og er derfor følgelig kassert... Too bad:-(((

  Selvsagt går det an å skrive bokmål også i forbindelse med 4H! Det var sikkert bare jeg som var i nynorskmodus akkurat der og da. Havner i det av og til...

  Veldig koselig at du var skravlesjuk, forresten;-) Gøy med kommentarer og spennende å høre om dine 4H-prosjekter. Jeg gikk aldri i 4H, jeg. Det var liksom kun de som kom fra gard som gjorde det der jeg vokste opp. Men jeg tror jeg hadde likt å være med selv om jeg ikke kunne hatt prosjekt om hestehold og slikt. Mange spennende emner du har hatt, da! Tenkte å styre StoreStoresøster inn på emnet "Husarbeid" til neste år... (Neida, hun skal få velge helt selv.)

  Godt du koser deg masse for tida! Ikke vanskelig, det, med deilig beibi i hus og greier;-))

  Sneiks!

  SvarSlett
 6. Ja.. Vi ELSKER retro!
  Hihih... Kan tenke meg det hadde vært min favoritt aktivitet, å rote rundt etter skatter på loftet!

  ...så du trodde jeg var Oslo jente du?*ler*
  Å nei du! Kvelde ja! Der stopper vi alltid når vi skal oppover til hytta som er på Skrim :)

  fineste helgen til deg!!

  Klem Ida Susanne

  SvarSlett
 7. Herlige retroklær, både nye og gamle.
  Fornuftig pappa du hadde. Vi fikk også svært lite nytt da vi var små. Husker jeg fikk en brukt damesykkel som var alt for stor. Den var grønn. Men jeg var fornøyd. Og kanskje du har rett, jeg setter pris på brukte ting i dag også.
  Ellen :)

  SvarSlett
 8. Det er så koselig med slike retro klær og ting som man kan rote fram fra loftet! En sitter nesten med en litt nostalgisk følelse, og gode minner strømmer på.

  Og du...jeg tror jommen ikke håpet er ute for deg :)

  SvarSlett
 9. Retro style, perfekt, koselige bilder da;) Klem W

  SvarSlett

Kjempehyggelig hvis du vil legge igjen en kommentar.