tirsdag 16. mars 2010

Luer og litt Parisbilder / Hats and some pictures from Paris


Det har vært surt og kaldt i Paris i det siste, og når vi planla en helgetur til Normandie måtte jeg gjøre alvor av planen om å sy en lue til meg selv. Jeg hadde lenge utsatt det og nå måtte det vel kunne vente til neste år. Men tanken på forblåste D-dags strender tvang fram ei lue til mora au. Denne blei ferdig natta før vi reiste. Når vi kom tilbake måtte ungenes vårluer til vask, og jeg måtte/ville sy noen overgangsluer.

The night before we went on a weekend trip to Normandie I had to make myself a hat. I feared the cold and windy D-day beaches.

The children needed more warm hats, and I made these two when we came home.
"Guttelua" er foret med turkis fleece og "jentelua" har fått lilla velour som fôr. Og jeg har sydd de så høye at man kan velge om man vil ha fôrkanten brettet opp/synlig eller ha en mer høy eller baggy lue.

Stoff: Brun interlock med skyer og turkis "husvagn" jersey fra JNY design. Turkis fleece fra Buttinette og lilla velour fra Stoff&Stil.

Mønster: noe endret etter et mønster jeg tegnet for å lage en lue hjemme i Norge i februar. (Glemte desverre og ta bilde før jeg leverte den).
Størrelse: brun - voksen, turkis ca 2-5 år. 

Materials from swedish, french and norwegian resellers.
Pattern: my own, from another hat I recently made, and unfortunately forgot to take a picture of.
Sizes: brown with clouds - adult, the turquoise -ca. 2-4 years


Fri i barnehagen og langsom tur gjennom "Jardin des Tuileries" mot "Musee du Louvre" med høy lue. Og antakelig den eneste ungen i Paris med vinterdress....Men inntil idag har jeg faktisk nesten vært litt misunnelig, iallfall etter en stund på leikeplassen med 1-5 varmegrader og sur vind.

 A day off from L´Ecole Koenig preschool for music and art , and we are going to visit "Musee du Louvre".
4-åringen som alltid løper, har nå kasta vinterbuksa, men skiller seg nok fremdeles ut blant franske barn....

Og så var vi inne og fikk iallfall sett det mest berømte maleriet før tålmodigheten tok slutt.

 We managed to see the world`s most famous painting before patience ran out.

1 kommentar:

  1. Du syr mye flott! Fine bilder fra Paris - en vakker by! Har bare vært der en gang tidigere, men det er absoultt en by man vil tilbake til.
    Ha en fin dag!

    SvarSlett

Kjempehyggelig hvis du vil legge igjen en kommentar.