fredag 2. juli 2010

Halvveis til jul / Half a year to Christmas *SOLGT / SOLD*

Jeg fikk min 3. bestilling på PSMA (preschool for music and art) nå rett før sommerferien.

Til tross for plakat med flere rockefår bilder og "visittkort", så har det altså ikke vært den helt store pågangen. Det er kanskje litt for skandinavisk, eller altfor ulikt fransk. Men siden det er en bilingual preschool for music and art, var kanskje muligheten tilstede for at noen ville ønske seg litt annerledes klær til barna, eller kanskje tvert om? Det var iallfall ikke nok med plakat på oppslagstavla, eller egne barn med fargerike klær. Men det er jo lov til å prøve seg!
En fransk mamma, som tidligere bestilte to kjoler, mente at det nok hadde vært bedre respons i et annet område av byen. Det er kanskje litt stivere snipp rundt her.... Ja, jeg ser jo at vi ikke passer heilt inn, verken i stil eller vaner.

Nå var det selveste sjefen som ønsket seg en julekjole hun ville gi som gave til sine venner. Vennene sto på farta tilbake til USA, så jeg hadde en helg på meg til å lage kjolen. Jeg brukte minst et par dager på å bestemme meg for fasong og stoff. Og i den tida er det rimelig kaotisk rundt meg - eller mye kreativt rot. Stoffene tas ut og inn av skap og ligger i hauger på gulvet. Må jo finne ut hva jeg synes er en bra kombinasjon. Derfor er slike "frie tøyler" bestillinger veldig morsomt!
Denne kjolen blei overlevert 22. juni og reiste til USA 23.juni (tror jeg).

Stoff; vintage rutete ull-/ullaktig? og julestjernestoff, opprinnelig en juleduk, begge kjøpt på Fretex. Bredstripet grønn cord fra Kid, foret med rødt bomullsstoff funnet hjemme hos mamma. Hvitt pyntebånd/blonde og kantebånd har jeg også fått fra mammas ubrukte lager. De hvite litt mønstrete og pene knappene på bryststykket er vintageknapper fra farmors knappesamling.
Dette er altså en kjole med mange minner og sjel!

Mønster; eget, men inspirert av en Moonkidskjole

Størrelse; 86, men kan nok brukes fra 1-2 år.


This dress was made on request from the owner, and head of, the preschool were my children has been this year. She wanted a christmas-dress, which should be a gift for her friends who were travelling back to the U.S.
This is the first Rockefår outside Norway and France, and I hope they will be satisfied with this unique dress. It´s a dress with "memories and soul".

Fabric; vintage woolfabric, (red squares), and vintage cloth, (the "christmas flower). Both bought from Fretex, Norway.
Green curdoroy from Kid, Norway.
Red cotton lining, lace and ribbon from my mother's stock.
The white fake buttons on the chest is from my grandmothers button collection.

Pattern; my own, inspired by a Moonkids dress

Size; 18 months, (can be used from 10 months -24 months).

1 kommentar:

Kjempehyggelig hvis du vil legge igjen en kommentar.