søndag 16. oktober 2011

"En himmelsk genser for entreprenørspirer"? + et lite hjertesukk...

Str 122-128 sånn ca.
Eget mønster med rom for forbedring (litt vid hals, derfor bred ribb)
Interlock fra JNY-design og hvit ribb fra Stoff & Stil

Vel, eldstemann var vel ikke sååå begeistra... Han mangler kanskje en lidenskapelig interesse for ting med motor, eller det er ukult med slike motiver?

Er det for barnslig med biler og sånn for en som snart er 6 år?

Det er klart tidene forandrer seg, men det var da fleire av gutta i klassen min på ungdomsskolen som tegna lastebiler/anleggsmaskiner så fort de hadde sjansen. Men da var det kanskje noe med den lidenskapen - en blei yrkessjåfør og en annen blei maskinfører.  

Når han stadig utsatte å bruke denne genseren, som han selv hadde valgt stoff til, så prøvde jeg å finne ut hva som var galt med denne. Men det kunne han ikke forklare. Jeg spurte så hvordan en genser burde se ut og fikk til svar at Spiderman er bra. 
Jeg kasta da inn håndkleet i den diskusjonen - jeg kan ikke fordra Spiderman og Star-Wars klær. Det er i mitt hode ikke noe barnegreie. De kan jo umulig ha godt av å se slike filmer i førskolealder - ei heller forstå noe særlig av det. (Sånn tenker den sære(?) mora her som synes at barndom skal få være barnlig).

Hva er vitsen?

Ikke at jeg er spesielt glad i Hello Kitty heller, det blir litt for mye av det. Men det er iallfall en søt barnetv-serie (så det på fransk tv da vi bodde i Paris).

Jeg forstår jo at dette handler om kommersielle interesser og det irriterer meg like mye.
Som for eksempel at klær og utstyr er så kjønnsbestemt. Jeg vil ha unisex utstyr som både gutten og jentene kan bruke. Det er så mye som aldri rekker å bli slitt før det er for smått - sykler f.eks. Hvorfor "i hule heite" må f.eks grønne sykler enten ha motiver som appellerer til gutter eller jenter.

For at vi skal kjøpe-kjøpe-kjøpe selvfølgelig. Mine barn er av en eller annen grunn veldig bevisst på hva som er jentete eller guttete. Og det kan ikke utallige samtaler om f.eks miljøhensyn få dem til å glemme/endre syn på. Nå høres jeg sikkert ut som en skikkelig miljøfantast, men jeg har nok mange svin på skauen sjøl. Men vil gjerne prøve å bidra med litt så ofte jeg "kan"/vil.

Dette blei langt og litt på siden, men i forhold til dette temaet er jeg nesten "selvantennende" og lettere engasjert! For ikke å snakke om blinkesko - nei, det lar vi ligge - kort sagt; skikkelig "kjip" mamma!

4 kommentarer:

 1. Jeg er også en sånn kjip mamma, og veldig enig i det du skriver. Det er vanskelig å sy klær til skolebarn, men jeg prøver stadig likevel:-)

  SvarSlett
 2. Gutten har tydligvis andre intersser enn kjøretøy. Kjekk ut Fretex i Østervåg. Nå er det fullt opp av gammelt sengeyøy. Og det fullt av med fulle bossekker som det står retro på!!! ;) Hilsen Hanne fra Madla

  SvarSlett
 3. God morgen!
  ...Og jeg som hadde blinkesko i russetiden*ler*
  Hadde ikke blinkesko som liten, så da jeg var russ var dette en selvfølge fra min side*knis*

  ..Moro du slang deg på gi-borten min!Masse lykke til!

  Fineste helgen ønskes til deg og dine :)

  SvarSlett
 4. Så hjertens enig med deg, uten at det hjelper det aller minste. Spiderman og Hello Kitty er kommet for å bli, og igrunnen synes jeg ikke de er de verste. Det verste er at jenteklærne er så jentete, og gutteklærne så guttete, slik at ungene blir sortert inn i kjønnskategorier lenge før de ville gjort det selv. Allerede fra de er små blir jentene sosialisert inn i pynterollen, mens forventningene til gutter er at de skal være tøffe og aktive. Dette gjenspeiles i klærne; gutteklær tåler litt herjing, mens hvite paljettgensre best egner seg til pynt, eventuelt litt fredelig perling. Ikke bra, og det irriterer meg noe så inderlig.
  Nuja, nok om det. Synes du har sydd en dritkul genser, kan ikke fatte at den ikke faller i smak! På den andre siden ser Belkinien på meg og ler, når jeg foreslår klær til henne i butikken. Og ennå er hun bare 10... Men nå har jeg jo nettopp fått meg en viljeløs liten skapning jeg kan tylle inn i retrostoffer i mange år fremover - moahahahaha!

  SvarSlett

Kjempehyggelig hvis du vil legge igjen en kommentar.