søndag 17. juli 2011

Sommerferie med familien, Miss Iris besøk og stoffglede

Her er det visst mye som kunne vært blogget om, men for å begynne et sted tar jeg først for meg en flott uke i Vesterålen og Lofoten.
Min mor og far ønsket en familieferie iår og foreslo Lofoten, og det mest generøse var at de ville spandere turen. Min søster og svoger ville desverre ikke være med, de ville heller ha en tur til USA. Men det var litt vanskelig for oss iår, da det var vanskelig å vite hvordan den store magen min ville påvirke formen. Men det er jo flott å kunne få se mer av sitt eget land. Det er ofte lett å ta en utenlandstur.

Min mann leide en flott firmahytte i Eidsfjorden, og dette var en flott base å reise nordover og sørover fra.
Vi hadde en overnatting i Å, for å se mer av Lofoten. Ungene overnattet i bobilen til mine foreldre og min mann og jeg hadde en kveld/natt aleine. Vi spiste en fantastisk middag og overnattet på et mindre fantastisk "internat" fra tidlig 80-tallet. Ikke spesielt romantisk når du dusjer med sokker fordi dusjen er full av sopp... Men veldig fint å kunne spise et bedre måltid og gå en kveldstur sammen!

Dagen etter skulle vi på et spennende besøk. Jeg hadde på forhånd kontaktet Miss Iris og spurt om hun bodde i "nærheten" av vårt feriemål og om vi eventuelt kunne treffes. Siri er jo ei fantastisk positiv og imøtekommende dame som inviterte meg og familien hjem til seg.

Hjemme hos Siri møtte vi resten av den flotte familien, og som Siri skreiv tidligere gikk praten i ett. At vi to hadde noe til felles var det jo lite tvil om, men min mann hadde det også veldig trivelig og ungene storkoste seg og lekte. Vi strakk uten tvil kvelden der i huset, for tida hadde visst gått veldig fort og ingen hadde vel lyst til å avslutte det koselige besøket. Og vi hadde ikke før kommet ut i bilen på vei "hjem" før ungene spurte om vi kunne reise dit imorra også. Da de forsto at det ikke ville skje blei de skuffa og lei seg - de hadde virkelig satt pris på å møte Siris skjønne unger. Og jeg må for all del ikke glemme å kommentere at vi fikk en fantastisk sjokoladekake med is til, og jeg klarte iallfall ikke å være falsk beskjeden.... "Isabeth", altså undertegnede, er jo en sjokoman coca-coliker... i tillegg til å ha en hang til "tyngre stoffer" som vi også gjorde et godt bytte av.
Se, så fine stoffer jeg fikk byttet med Miss Iris
Tusen takk for at vi fikk komme og treffe dere, Siri, det gjorde ferieturen i nord ekstra begivenhetsrik!

En annen dag fikk jeg og min kjære nok en tur aleine, denne gang på stoffjakt. Siri hadde sjekket litt for meg og gitt meg en lapp hvor det sto et tlf.nummer og kun den enkle teksten "stoff i Dverberg". Dette kunne nok virket litt mistenkelig for hvermannsen så lappen er fremdeles godt bevart her.
Men turen gikk altså til Adlys Eventyrsalong - og hvilket eventyr for meg. Det var hylle på hylle med de lekreste farger og mønster. Jeg måtte jo prøve å besinne meg, men litt måtte få være med og vips var jeg nesten 1200kr fattigere.
Min mann blei spurt om han også var stoff-interessert, men svarte at han nok bare var pårørende.
Dette fikk være med hjem fra Adlys Eventyrsalong
Jeg reiste derfra litt fattigere på penger, men høy på en spennende opplevelse og glede over å ha sett dette og også fått kjøpt noen stoff-skatter i ferien. Litt smågal er jeg kanskje, men har det heilt herlig selv med det!
På vi "hjemover" kjørte vi innom et lite lokalt loppemarked, men det får jeg skrive mer om seinere da loppene blei sendt med bobilen til mellomlagring på østlandet.

Da vi en uke seinere satt på flyet tilbake til Stavanger, var alle enige om at det hadde vært en flott ferietur.

3 kommentarer:

 1. Høres virkelig ut som en flott tur :)

  Jeg liker også tanken på å være turist i eget land, og hadde en fin tur til nord-Norge i fjor. Da var jeg dessverre ikke så lur å kombinere turen med stoff-jakt. Ser jo her at det lønner seg :)

  SvarSlett
 2. Så stor og flott du e blitt vennen!
  Positivt i denne sammenheng :o)

  Så kjekt å hørra at du har vore på besøk hos Siri og da! Hørres vellykka ut, ikkje overraskande sjølsagt :o)
  Håpe sola skinne på deg snart. Kosa deg masse siste tida før bitteliten komme.

  Knuseklem

  SvarSlett
 3. Hei Elisabeth,

  håper alt er vel hos dere, kanskje den lille er kommet ut nå?? Jeg venter spent på nytt:)

  Det var så utrolig koselig å ha besøk av dere, bare synd dere bor så langt unna.
  Og kjekt å se hva du kjøpte på Adlys, kjenner igjen noen av stoffene:)

  Hos meg er det visst stopp både i sying og blogging, men nå, nå skal jeg snart igang igjen!

  Klem Siri

  SvarSlett

Kjempehyggelig hvis du vil legge igjen en kommentar.