søndag 29. januar 2012

Sommer kommer

Tatt av vinden idag, men jeg trur det blir sommer i år, en fin og varm sommer altså.
For da befinner jeg meg på jobb, mens min kjære sikkert kan nyte herlig vår og sommer sammen med lillegull.
Jeg håper jo han er heldigere enn jeg pleier å være når jeg har sommerferie eller permisjon på sommertid. Da blir det iallfall noen fine ettermiddager etter jobb eller formiddager før jobb på meg også.

 Forhåpentlig får den jenta som skal få en av disse kjolene bruk for den i sommer, ellers kan den vel brukes som minne om sommer med genser og strømpebukse under. 

Den er bestilt av ei venninne av meg fra den nyeste barselgruppa. Der har vi koselige treff med gåtur eller hjemmebesøk en gang i uka.Jeg får desverre ikke alltid anledning til å være med, da jeg jo har 2 andre barn som skal sørges for. Mens vi venter på hva som skjer med huset vi skulle ha flyttet inn i ifjor, så bruker jeg ca 3 timer om dagen på kjøring til og fra skole/barnehage. Så sånn sett er det jammen godt jeg har permisjon nå.


Stoffene har hun vært innom og valgt, mens jeg har tatt en sjans med oransje kantebånd. Må jo gjøre det litt som jeg liker når jeg ikke har mer detaljert bestilling, så nå håper jeg hun liker det også. 
Siden den jeg synes den første kjolen blei så stor lagde jeg en til slik at bestilleren kan velge den hun tror vil passe best.
Her er den andre varianten av kjolen,den er smalnet litt og har fått andre stoffer. Det er både fordi jeg aldri har laget to identiske kjoler, og fordi det var litt lite igjen av det gule stoffet.

Denne kjolen har fått lime babycord fra Stoff & Stil bak og jeg har pyntet med en blomst av frontstoffet bak.
Kantebånd til bakstykket er laget av en liten bit retrostoff jeg har fått av Namaste.
Knappene er perlemorsknapper fra min kjære farmors knappesamling.
Foran pyntet jeg med en satengbånd formet til en sløyfe, for å brekke det litt samtidig som dette stoffet helst ikke skal ha så mye mer enn sitt blomstrete selv.

(Første ut med de nye merkelappene)

Gult blomsterstoff  og oransje kantebånd er fra Stoff & Stil, mens det grønne blomstrete er kjøpt på Tradera-auksjon og oransje knapper er fra knappesamlingen min.
Størrelse 80-86, men den er jo så romslig i størrelsen at den fint gikk på min (slanke) 6 åring, (mer som tunika da.)

2 kommentarer:

  1. Herlige kjoler, gleder meg til sommeren når jeg ser de.

    Jeg tror ikke jeg har noen tips ang. coverproen desverre. Min maskin er rimelig lunefull til tider den også. Men jeg liker aller best 50 og 42 mm kantebåndsapparatet, og syns egentlig det på 50 mm blir finest. Jeg stiller oftest inn maskinen på 4-4-4-3 og 1.25 på diff og maks stinglengde.

    SvarSlett

Kjempehyggelig hvis du vil legge igjen en kommentar.