fredag 11. mai 2012

Gutteklær(?) til minstejenta

Med en jente på 5 år hjemme og en mormor og tante som følger opp rosa"hysteriet" så får mora såpass overdose at minsten må ha litt etter min mening unisexklær.

Men de fleste andre ser ut til å automatisk anta at det er en gutt som sitter i vogna med grønt og gult. Kanskje var det togmotivet som var utslagsgivende.

Idag var lillegull med meg til sentrum for å representere anestesisjukepleierne på NSF arrangementet i forbindelse med den internasjonale sykepleierdagen og markering av NSF´s 100års historie. Hun blei konsekvent omtalt som "han" av andre som så grønn og gul lue (testlue, grønn velour og gul/grønn tog, aldri blogget) og brun jakke av "luksusfleece" som jeg sydde til henne da hun var ca 2mnd. (denne hadde skikkelig lang brukstid). 
Luksusfleece (teppe fra Kid) og interlock fra JNY design str 56, 50-68 i praksis.

Men skal man være med og representere anestesisjukepleiere må man ha på seg noe med grønt, må vite!

Buksa sett bakfra


Knytebukse: stripet velour og grønn interlock fra Jofotex
Body av togmønstret interlock fra Jofotex
Egne mønster

   Denne knytebuksa rakk aldri å bli med på fagkongressen i Oslo i slutten av april - rakk ikke å bli heilt ferdig. Testa ut en litt annen type modell enn jeg tidligere tegnet, her i to hele stykker med en kile i skrittet. Slipper da risikoen for at stoffet forskyver seg og stripene ikke møtes på midten foran, men det gikk over all forventning å få stripene til å møtes i sida.Jeg synes dette er fine klær til ei lita jente jeg - fargene er jo så absolutt unisex.

Ville du brukt slikt på ei lita jente?

7 kommentarer:

 1. JA:) Jeg er av de som hadde farget de "søte" babyblå og rosa bodyer osv i grønt og oransje jeg. Liker rett og slett ikke når unger blir pakka inn i duse farger. Hurra for fargerike barneklær! Og neinei til "jente og gutte" farger :)
  Super fin den stripete knyttebuksa!

  SvarSlett
 2. Knallfine klær! Og klart de kan brukes av jente! Gutten min på 4 mnd blir stadig omtalt som "hun", men det får bare være, jeg liker farger og unisex :)

  SvarSlett
 3. Så flotte klær du syr, Elisabeth. Så klart kan du bruke disse fargene til en jente. Flott med med litt farger. Minte jenta mi er heldigvis kommet over sin rosa periode. En stund var det rosa om var favoritt fargen. I dag kunne hun fortelle at hun ikke likte rosa. Er nok blitt påvirket av sin mor som liker lilla, turkis, brunt og grønt:)Ja til unisex. God helg til deg. I morgen er det loppemarked på Hillevåg. Skal du?

  SvarSlett
 4. Knall fine klær du syr!
  Beundrer de som syr bodyer !!!!

  Finfine farger til jenter og gutter!

  God helg:-)

  SvarSlett
 5. Flotte jenteklær dette! Kunne gjerne kledd jenta mi i disse. Og det blir mer enn nok rosa uansett senere :-)

  SvarSlett
 6. Sååå kule klede! :) Går til både jente og gut, fargerikt er fint til alle :)
  Weee, så kjekt at du har handla inn til oss :) Vi gler oss kjempemykje til å ta turen - og håpar veeerkeleg at bissisane til Emil har tenkt å vere litt snillare med han i morgon. Han har hatt feber i tre dagar no pga dei, og er ikkje i form. Eg har måtta avlyse foreining i kveld, så eg må berre sjå forma hans an i morgon.. :(
  Klemsi

  SvarSlett
 7. Flott med barneklær med andre farger enn rosa og blått!

  SvarSlett

Kjempehyggelig hvis du vil legge igjen en kommentar.